- Plin de rahati...injura el, cand un junghi ii trecu prin coastele puternice, groaie, dar totusi referindu-se si la persoanele si personalitatile care ii "presarasera" si "indulcisera" ziua Regelui celor 7 Regate.
Un soldat se repezi sa-l ajute, dar Baratheon il impinse cu o incapatanare de bivol in calduri si urla:
- Nu-s olog, imbecilule!
Cobora scarile de langa Tronul de Fier si isi indrepta spatele. O doamna de companie veni cu o tava plina cu struguri si vin. Robert nu refuza. Chiar si un zambet ii inviora fata care-i fusese odata cea mai frumoasa din tot Regatul.
Bau si manca ca un animal, apoi urca scarile greoi si pasi la fel de greoi pe coridorul care ducea spre odaile Regale. Impinse usa odailor sale si se aseza pe scaunul moale si deosebit de mare, captusit cu piele de cerb. Un sul mic de scrisoare era pe masa de langa. Robert il apuca si, de cum vazu sigiliul, stia despre ce e vorba.
"Preamaritului meu Rege, Robert Baratheon, din Stapan peste Cele 7 Regate.
Doresc sa anunt Regele in aceasta scurta scrisoare ca s-au gasit urme de Targaryeni. Daenarys si Viserys Targaryen au fost localizati in Pentos de catre niste mercenari platiti sa iscodeasca. Eu insumi confirm acest lucru, care la inceput fusese doar un zvon. I-am vazut cu ochii mei, si pot spune sigur, Maiestate...sunt Targaryeni.
Suntem pregatiti. Armele sunt pregatite, sabiile ascutite si varfurile sagetilor otravite. Asteptam doar o scrisoare de la Rege.
Umil Servitor, trimis dincolo de mare."
Robert scapa scrisoarea pe jos, dadu capul pe spate si ofta.