Alyce Norquist -Moderator Vin Ian 20, 2012 9:14 am
Rodrigo Borgia pasi incet pe coridor, nu fiindca ii era greu sa se miste, ci pentru ca toti strajerii, doamnele, cardinalii si slujitorii care mergeau pe acolo, pentru toti cei care stateau si se uitau, pentru ca toti acestia sa stie cine era cu adevarat noul Papa de la Vatican. Papa Borgia.
O slujnica se apleca sa-i sarute inelul din aur masiv, lasand, fara sa vrea, la iveala un decolteu enorm. Asa, fiica mea. Inchina-te pios si cat de adanc.
Continua sa mearga, si cand ajunse la intrarea in gradina, inelul sau fusese sarutat de cel putin doua sute de ori.
E bine sa stie cine e Papa, cine este cel care-i conduce pe caile mantuirii, sau pe oricare alte cai.gandi Rodrigo, amintindu-si de toate femeile care i se inchinau si isi lasau urmele buzelor dulci pe inelul sau.
Se aseza pe o banca de marmura rosie, sculptata maiestuos si cu o manticora imensa de o parte si de alta. Vazu apropiindu-se un barbat in rosu. Stiu cine era.
- Cardinal Sforza. il saluta Rodrigo, inclinandu-si capul.
- Ma bucur ca n-am intarziat, Preasfintia Ta. spuse Sforta, sarutand inelul Papei, stergand toate acele buze dulci cu ale sale, buzele sale uscate, mici si spane.
- Niciodata nu stii daca intarzii sau ajungi mult prea devreme, Sforza. Acest lucru mi s-a spus in primii ani in care m-am alaturat celor sfinte.
Sforta incuviinta, stanjenit de o greseala pe care nici macar nu o facuse.
Rodrigo Borgia zambi, ascunzand mai multe decat trebuia.
- Haide sa nu ne lasam purtati de jocuri de cuvinte acum, Cardinale. Nu de aceasta te-am chemat.
- Sunt sigur, Papa. M-ai chemat intru cele sfinte.
- Si intru cei sfinti, Sforza. Intru cardinalii de la care inca nu am nici un raspuns, nici o confirmare. Ai ceva vesti despre acesti sfinti?
- Din pacate, nu. Dar o sa imi dau silinta mai mult.
Papa il privi dezamagit si se ridica.
- Asigura-te ca le spui ce daruri sfinte vor primi daca i se alatura Papei, Sforza.
Se intoarse si pleca, indreptandu-se spre apartamentele sale, stergandu-si inelul masiv si pregatindu-l pentru buzele groase si fine ce-l vor atinge.