Alyce Norquist -Moderator Joi Noi 03, 2011 9:24 am
Henric mai lua o gura de vin si puse pocalul in mana pajului, in timp ce se indrepta spre sala de primire, unde trebuia sa faca cunostinta cu noile doamne de companie ale Reginei lui si fiicele lui Thomas Boleyn.
Acum isi putea aminti cat de plin de nervozitate era Boleyn cand il rugase sa le ia sub protectie pe fiicele sale. La fel de mult isi amintea cuvintele lui. "- Linisteste-te, Thomas. Fiicele unui trezorier sunt comoara mea cea mai de pret."
Intra in sala, iar pajii il prezentara. Toti curtenii facura plecaciuni, iar Henric savura fiecare moment de glorie. Asa cum o va face pana cand nu va mai avea suflare.
Se aseza pe tron si isi sprijini capul in pumn, relaxat.
- Acum, domnii si doamnele mele. Unde este asteptatul Thomas Boleyn si fiicele sale pretioase?intreba Regele, afisand un zambet de invidiat.
Thomas Boleyn intra putin timid, facand o plecaciune adanca in fata tronului.
- Aah, Thomas. Ma bucur ca ai venit inapoi la curte, si de data aceasta sper sa ramai mai mult timp, vorba fie intre noi.
- Maiestate, desigur. Sa va gestionez averea este tot ce-mi puteam dori vreodata. Iar acum cred ca este un moment potrivit pentru a va prezenta fiicele mele. Maiestate, Regina mea...spuse Thomas, si facu o plecaciune spre Regina Caterina de Aragon...Vi le prezint la Anne si Mary Boleyn. spuse, facand un gest larg prin care le cuprinse pe fiicele sale.
Henric privi uluit frumusetea fiecareia. Erau total opuse. Ca soarele si luna. Bineinteles, soarele era Mary Boleyn, daca putea fi sigur. Iar fermecata si misterioas luna era Anne.
- Regina mea...sotia mea. incepu Regele. Ai niste doamne de companie de toata frumusetea. Ar trebui sa fii cea mai mandra Regina din lume, caci ai toate frumusetile din lume la picioare. spuse, uitandu-se mai intai la Anne si apoi la Mary Boleyn.
Mary era ca o raza de lumina, iar parul blond parea ca este in flacari.
Anne insa il vrajea complet.